Sevärdheter Rut Hua Hin

FAKTA
Invånarantal
Strandens längd
Långgrund strand
Barnvänligt
Shopping
7-Eleven
Liten affär, butik
Shopping center
ATM
McDonald's
Burger King
Antal hotell att boka
Avstånd flygplats
HuaHin Stadskarta
71 000 på 660 km²
7 Km
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja, många
Nej
Nej
12 St
xx Km Karta
Cha Am map, karta


Stranden Cha Am
Cha-Am har en lång och lugn kuststräcka längs med Siambukten, ca 20 minuter från Hua Hin och har kommit att bli thailändarnas egna favoritbadort. Hotell och resorter är glest utspridda vilket gör att det aldrig känns trångt. Stranden är ren och vattnet oftast klart och saknar de flesta av de livliga aktiviteter som finns på Thailands mest besökta stränder. Här hyr du din solstol med parasoll och njuter i stora drag av lugnet. Strandförsäljarna är heller inte många. Det finns en handfull av dem som säljer det du verkligen behöver, frukt, thailändska snacks som friterade räkor och krabba samt kalla förfriskningar som glass och dricka. En och annan med en del hantverk kanske, men utan att vara för påstridiga. Utöver snacks på stranden begränsas du till mindre restauranger och ett fåtal andra små thailändska matställen.
Restauranger/Nattliv
Även om Cha-Am inte är ett inferno av nattliv kan du fortfarande ha lite kul här på kvällarna. De mesta av nattlivet är uppdelat mellan Bus Soi, Narathip Road och strandpromenaden och riktar sig till dig som vill luta dig tillbaka, ta en drink eller öl medan du lyssnar på musik och umgås med lokalbefolkningen. Nattlivet är betydligt mer dämpat jämfört med till exempel Hua Hin. Cha-Am är i första hand en plats för familjer och en destination för par som vill ta det lugnt på sin semester. Det är en av anledningarna till att en del utlänningar valt Cha Am som bostadsort istället för Hua Hin, en annan anledning bör nog vara prisläget. I Cha Am är kostnadsläget för hus och lägenheter ett helt annat mot grannstranden Hua Hin.


Shopping
Cha Am är inte direkt känt för sin shopping, men skam den som ger sig. En duktig shoppare hittar alltid någonstans och något att handla! Butikerna i stan vänder sig främst till lokalbefolkningen med enklare thailändska hantverk, tillverkade av lokalbefolkning. Den bästa platsen kan vara Premium Outlet där märkesvaror kan köpas för en bråkdel av priset du skulle betala i Bangkoks varuhus. Utöver det finns ett par marknader där du kan njuta av den lokala livsstilen och prova mat från de lokala matstånden. Funderar du på att köpa souvenirer bör du ta dig till Beach Road där det finns ett sortiment av "Khong fak", handgjorda thailändska hantverk.

Cha-Am Night Market
Den kallas för "Talat Nad" och är öppen varje dag med undantag för måndagar och onsdagar. Marknaden är ambulerande, på måndagar lite längre ner i korsningen av Narathip Road av Family Mart. På onsdagar kan man hitta den i en korsning nära tågstationen varför människor kan hänvisa till den som "Trainstation Market".

Cha-Am Wet Market
Denna marknad är bara för mat och även om det är en vanlig företeelse för thailändare kan den här miljön för de flesta västerlänningar upplevas som lite stinkande. Hit kommer lokalbefolkningen för att köpa ingredienser till en del av de saker du kommer att äta när du är i Cha-Am - fisk, grönsaker, kött och frukt. Öppet varje dag mellan svalare timmarna 06:00 och 10:00 och är det definitivt värt att ta en tur ner hit! Matmarknader är ett bra sätt att lära sig mer om den thailändska kulturen och i synnerhet denna.


Aktiviteter
Om du inte är ute efter att sticka näsan i en bra bok och varva dagen med en skön avslappnande massage finns allt från ponnyridning på stranden och spännande turer på bananbåt, till vattenskidåkning, vindsurfing och parasailing för dig som söker lite extra äventyr. Cha-Am stranden har något för alla. Det är också en bra plats för långa promenader - eller för en joggingtur - speciellt vid soluppgången eller sent på eftermiddagen när det är svalare. Cha Am balanserar perfekt mellan.


Golf
Här finns Springfield Royal Country Club, Palm Hills Resort and Country Club och Kangkrajarn Golf Course.
Läs mer om Golfen på sidan: Golf i Hua HinSnorkling
Att snorkla vid stranden är ingen hit. Åk istället ut till närbelägna ön Koh Thalu eller Koh Tao


Att bo här
Det finns ett 20-tal olika hotell att boka längs stranden. YaiYa Resort är ett av de skönare ställena som ligger precis vid havet. Du väljer om du vill bo i en pool villa eller ett rum med havsutsikt. Eller Grand Pacific med över 200 rum att välja på, de flesta med vacker havsutsikt och modernt inredda rum. Från rummet kan du betrakta soluppgången på morgonen samt att se solen sakta gå ner över bergen i Kaeng Krachan..


Ta sig hit
Ett skönt sätt att resa på till Hua Hin är att ta tåget från Hua Lamphong Station i Bangkok. Det är enkelt, billigt och du får se vad naturen har att erbjuda på vägen. Resan tar runt 4 timmar och kostar ca 200 Baht/person. Vill du sitta mer bekvämt i luftkonditionerade utrymmen får du lägga till tre hundra. Under resan kommer du att erbjudas det mesta i matväg. Försäljare finns på tågen samt att det hoppar på nya vid stationerna som du passerar. Våga prova vad de har att erbjuda. Ett annat sätt är att resa är med buss, det går något snabbare (3-3,5 tim) och är även billigare, ca 150 Baht. Med taxi från flygplatsen kostar resan runt 2.000 Baht, minibuss ca 2,500-3,000 Baht.


Berätta mer om stranden
Längs stranden finns en del träd där du oftast hittar de thailändska besökarna, medan vi turister söker öppna ytor för att bättra på brännan. En solsemester skulle inte vara fullständig utan en solbränna att visa upp när man kommer hem. Sköna oändliga stränder i en genuint thailändsk miljö.


Vi reser vidare till nästa strand norrut Cha Am Beach, Söderut Takiab Beach.


Se nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Mest bokade hotellen
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin

 
Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   

1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.


 
Exklusiva Lyx Resort
1.


Mer bilder från Hua Hin
kommerBookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: