Golf i Hua Hin och Cha Am

FAKTA
Antal banor
Greenfee
Standard
Hyrklubbor/skor
caddy
HuaHin Stadskarta
xx st
fr. 2.000 Bath
Mycket hög
Ja
fr. 250 Bath
Hua Hin Stad map, karta


Golfbanor runt Hua Hin
Hua Hins golfbanor erbjuder golf i världsklass. Banlayout i spektakulära landskap och banor designade av legender som Jack Nicklaus kombineras med banor som byggts och drivs av svenskar. Det var här, i Hua Hin, som golfen en gång i tiden föddes för Thailands del. Det är nästan 100 år sedan. Idag finns inte mindre är 8 banor i Hua Hin. Ett av de senaste alstren är Black Mountain som ägs och drivs av svenskar.
Hua Hin golf
Black Mountain Golf Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
20 minuter
Alla dagar
Ja, 600 THB
Ja, 1000 THB
18 hål, 7343 Yards
Phil Ryan, 2007
Black Mountain Golf Club
Black Mountain tillhör en av de nyare golfbanorna i Hua Hin. Golfbanan förvandlades ursprungligen från lummig djungel och ananasplantering och ligger i en dal, precis bredvid "Black Mountain's", som kallas så på grund av de stora svarta stenar i bergen som ger en fin bakgrund till många av banans hål.

Golfbanan har fått ett naturligt utseende och upprätthåller många av de ursprungliga funktionerna från landskapet. De viktigaste av dessa är de naturliga vattendragen som löper efter hela banan och de stenar som använts som designelement på många av hålen. Många av de ursprungliga träden har behållits och många nya träd har planterats att för att rama in hålen.

Black Mountain är en riktig prövning för medelhandicapparen, men även för låghandicapparen. Alla hålen erbjuder en trygg väg men för den mer äventyrlige spelaren finns det ett "högrisk" alternativ med en potentiell större belöning. Till exempel 6e hålet, ett par 5kan nås på två slag av aggressiva, långtslående spelare, medan medelgolfaren har en utstakad väg till green som nästan kräver en 360 graders serie av tre skott. Omedelbart efter, kommer 7:e hålet, ett par 4 som erbjuder två realistiska sätt att spela hålet på. De som kan få en driver att hänga i luften i 230 meter eller mer kommer att belönas med en lätt chip. Andra kommer att behöva två skott runt vattnet, först vänster och sedan tillbaka till höger, vilket gör det nästan omöjligt att nå ett par. Återigen, ett bra exempel på den belöning du får om du lyckas efter en vild chansning på många av hålen på Black Mountain.

Utsikten från klubbhuset är imponerande och ger en panoramautsikt över stora delar av golfbanan. Klubbhusets faciliteter som erbjuds inkluderar "fine-dining" i restaurangen, en välsorterad golfshop och lyxiga omklädningsrum.

Black Mountain ägs och förvaltas i svensk regi som säkerställer ett väl fungerande system och utmärkt året-runt-standard. Golfbanan har stått värd för stora Internationella tävlingar och är ett måste om du är i krokarna att spela.

Bilder från Black Mountain Golf Club

Black Mountain Golf Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 5 minuter
Alla dagar
Ja, 750 THB
Ja, 500 THB
18 hål, 6678 Yards
A. O. Robins, 1920
Royal Hua Hin Golf
Banan kanske inte tillhör de absolut bästa i landet men det var här golfen i Thailand en gång i tiden började. Bygget av banan började redan 1919 och den stod helt klar 1928. Designad av Mr. A.O Robin som var järnvägsingenjör på den tiden. Varje hål har fått en egen karaktär och utmaning. Banan ligger endast 5 minuter från centrala Hua Hin, på andra sidan av järnvägen och har uppförts i naturlig terräng mellan några spektakulära steniga kullar. Från en del av hålen har du en utmärkt utsikt över havet och stadens centrum.
En större renovering gjordes under 1980-talet och återuppväckte den då sovande skönheten. Trädbeklädda fairways gör att färden mot hålen kan kännas trång. 18:e, ett par tre är särskilt imponerande med det thailändska templet i ryggen, ett utmanande hål.

Hur man spelar banan kan variera beroende på årstiden. Under regnmånaderna är det mjukare på fairways och greener medan vintermånaderna bjuder på det motsatta. Greenerna hålls generellt i bra skick året runt. Kiosker kommer frekvent efter var 3:e hål, som ger en mycket bekväm tillvaro för dig som golfare.

Banan är väl värd att rekommenderas. Att gå runt på banan och insupa den golfhistoria som byggts upp under de nästan 90 år som banan spelats, av diverse kungligheter och andra högt uppsatta och celebra personer. Banan ingår idag i samma företagsgrupp som äger Santibury Samui & Chiang Rai Golf.

Bilder från Royal Hua Hin Golf

Banyan Golf Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 15 minuter
Alla dagar
Ja, Ingår
Ja, 1000 THB
18 hål, 7361 Yards
Golf East Co. - Pirapon Namatra
Banyan Golf Club
Banan har lagts på ett gammalt ananas plantage och öppnade i oktober 2008. Den innehåller en spektakulära utsikt över berget och havet från de flesta av hålen och har en av de bästa layouterna av banorna i området. Banyan Golf Club vann 2009 bästa nya golfbana i Asien som röstats fram av läsarna till "Asian Golf Monthly".

Varje hål har 6 utslagsplatser och kan göras mer eller mindre utmanande beroende på varje golfares förmåga. Strategiskt placerade vattenhinder, bunkrar och sandbunkrar finns längs med hela banan.

Fairways har en lokal grässort som är sällan sedd på golfbanor i Thailand och är ett nöje spela på. De mörkgröna tee-rutorna skapar en skarp färgkontrast på banan och har en fin dekorativ funktion. Signaturhålet är nummer 15. Hålet är ett 139 yard par-3 med panorama vy över havet hela vägen till Sing Toh (Tiger Island) i den Thailändska gulfen. Hål 12 är ett monster på hela 610 yards, dessutom uppför vilket gör den extra utmanande även för den mest fulländade av golfare.

Banyan Golf Club har en modern thailändsk stil på klubbhuset inklusive, välskött reception, fullmatad pro-shop, eleganta omklädningsrum och en internationell restaurang med mat av första klass. Från Mulligan's pub, med utsikt över västra golfbanan och bergen, skapar en idealisk plats att inta ett par kalla öl på, fundera över din runda och insupa en perfekt thailändsk solnedgång.

Bilder från Banyan Golf Club
Imperial Lake View Golf Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 25 minuter
Alla dagar
Ja, 750
Ja, 500 THB
36 hål, 6915 Yards
Roger Packard
Imperial Lake View Golf Club
Imperial Lake View Hotel & Golf Club var den första 36-håls golfbanan i Hua Hin och är ett bra exempel på den höga kvalitet banorna i Hua Hin håller. Golfbanan är en klar favorit för en stor del av lokalboende och av besökare till området. Många av besökarna anser att detta är den vackraste banan i denna region.

Imperial Lake Views 18 hål, mästerskapsbanan, är väl underhållen och lever upp till sitt namn med små bäckar i överflöd, och en stor sjö som delar banan i två. Detta, tillsammans med gamla träd, dolda inspel till några greener, böljande fairways och flera doglegs, sätter press på låghandicapparen likväl som medelgolfaren. Det långa par 3-hålet, det 14:e har en tee på en liten ö. Den gröna delen (green) ligger hela 210 meter bort och är helt omgiven av vatten. Det finns även ett antal enkla hål vilket balanserar svårigheterna och förenklar för de med högre handicapp.

The Desert Course är unikt utformad och annorlunda på så många sätt att varje skott noggrant måste planeras. Blanda dessa nio hål med de andra nio och du får en runda som uppfyller de flestas önskningar. Det lyxiga klubbhuset vid Lake View erbjuder trevlig atmosfär och god mat. Rena och rymliga omklädningsrum, drivingrange med gräsytor och närspelsområden som är tillgängliga för alla golfare. Hotelldelen erbjuder 75 rum (4-star) och är ett populärt alternativ för golfgrupper som föredrar att spela och bo på banan. Boende på hotellet kan också njuta av andra sporter som tennis, squash och badminton utöver golf.

Bilder från Imperial Lake View Golf Club

Kaeng Krachan Country Club and Resort

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 60 minuter
Alla dagar
Ja, 600 THB
Ja, 600 THB
27 hål, 7330 Yards
Cherd Boonyaratavej / Jack Nicklaus, 1996
Kaeng Krachan Country Club and Resort
Kaeng Krachan Country Club och Golf Resort ligger på 14.000 hektar belägen på östra halvön i Petchburi provinsen, ca 1,5 timmar inåt land från Hua Hin. Den ligger på den norra sidan av bergskedjan mitt i centrum av unik och vacker natur med berg, skogar och sjöar. Kaeng Krachan Country Club har varit igång sedan 1994. De första 18 hålen (Lake och Valley) ritades av Cherd Bunyaratavej, en berömd thailändsk golfarkitekt.

Kraeng Krachan är en kuperad bana som kräver precision från första slaget. Utslaget är extra viktigt för att inte förlora din boll bland de många träd och i den bambuskog som kantar många av fairways. Fairways är vackra och greenerna kan vara knepiga även om de inte ser ut att finnas mycket rörelse i dem. Flera naturliga sjöar utgör grund för vattenhinder som spelar in på sex av hålen. Allt som allt ett prov på skicklighet på alla nivåer av spelare.

Den nya Jack Nicklaus 9 håls banan (Mountain) öppnade för spel i mars 2008. Från Championship tees sträcker sig banan över 3.600 Yards och erbjuder några av de mest dramatiska höjdskillnader i Thailand. Varje hål innehåller en hög-riskväg med skön belöning för den som lyckas som dessutom är spelbar för golfare på alla nivåer. Nicklaus design-team har på ett utmärkt sätt lyckats bevara det naturliga från terrängen med sjöar och vattendrag och förändrade mycket litet av det som växt naturligt. Intressant nog är fyra av hålen "hundben" till vänster som går mot Nicklaus tidigare mönster där han föredragit "dog-leg" till höger. Dessa nio är ett måste-spela med hög internationell standard och är en av de bästa 9-hålsslingorna i Hua Hin / Cha Am området.

Den nuvarande planen är att öppna en ytterligare 27 hål under de kommande två åren, varav 18 av hålen har designats av Greg Norman. Kaeng Krachan ligger ca 54 kilometer från Hua Hin och banan blir väldigt litet spelad, speciellt under lågsäsongen. Det finns övernattningsmöjlighter, men de anses vara av det enklare slaget varför det rekommenderas att du återvänder till Hua Hin för din nattsömn!

Bilder från Kaeng Krachan Country Club and Resort


Majestic Creek Country Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 30 minuter
Alla dagar
Ja, 700 THB
Ja, 600 THB
27 hål, 7123 Yards
Dr. Sukitti Klangvisai
Majestic Creek Country Club
The Majestic Creek Country Club är en utmanande bana som en gång i tiden rankades som femstjärnig internationell golfbana. Även om man idag kanske inte skulle göra samma värdering är det fortfarande en av de bättre golfbanorna i Hua Hin.

Designad av Dr Sukkitti Klangvisai, samma thailändska designer som även ritat Phukets Loch Palm och Bangkoks Ratchakram. Majestic Creek har en böljande kuperad terräng med kluriga greener. Banan sträcker ut sig över hela 7.123 Yards och ger en rad olika och väl utformade utmaningar för golfaren. Låghandicappare kommer särskilt att uppskatta banans layout som innehåller många utmanande tee-skott. På många av hålen måste du få din boll att flyga betydande sträckor över sjöar samtidigt som en labyrint av strömmande vindar rör sig runt hålen och ställer till det. Nästan alla hål har vattenhinder (små sjöar eller bäckar) samt flera bunkrar. För ett bra resultat krävs exakta slag samt att ha nerver under kontroll. Ett av hålen är häpnadsväckande 770 yards långt, den längsta par 5:an i Thailand. Att nå upp på två är en utopi för de flesta!

Majestic Creek Country Club är en favorit bland lokalbefolkningen och de utlänningar som bor i Hua Hin, mycket på grund av att banan håller den mest jämna kvalitet året runt jämfört med alla andra av Hua Hins golfbanor.

Bilder från Majestic Creek Country Club

Milford Golf Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 20 minuter
Alla dagar
Ja, 600 THB
Ja, 1000 THB
18 hål, 6614 Yards
Robert McFarland, 1992
Milford Golf Club
Milford gick tidigare under namnet Hua Hin Seoul CC. Banan har en påtaglig känsla av "links-karaktär" på grund av sitt läge vid havet och omges på tre sidor av skogsklädda kullar. Den naturliga terrängen har skapat nivåskillnader på de flesta av hålen som skapar en skön miljö samt sätter en utmanande prägel på banan.

De främre nio hålen har en snäv layout och premierar raka tee-skott medan de sista nio hålen är öppnare, men att göra par är fortfarande besvärligt. Greenerna är mycket snabba och har några onduleringar som kan vara extra svåra att bemästra. Var försiktig om du är på fel sida av hålet, det kan öka på dina slag med onödiga treputtar.

Bilder från Milford Golf Club

Palm Hills Golf Club och Residence

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 30 minuter
Alla dagar
Ja, 700 THB
Ja, 600 THB
27 hål, 7123 Yards
Dr. Sukitti Klangvisai
Palm Hills Golf Club och Residence

Palm Hills är en trevlig bana med palmkantade fairways i en kuperad terräng. Banan är belägen norr om Hua Hin, nära flygplatsen och på nedre delen av bergen ovanför staden. Det var den första banan med internationell standard i Hua Hin och öppnades redan 1992. Året därpå stod Palm Hills värd för den inledande Thailand World Pro Am-turneringen.

Golfbanan är anlagd på en lång remsa av kuperad terräng som ger banan en skotsk links-känsla som skiljer banan från alla andra banor inom området. Max Wexler som lagt layouten har skapat en härlig miljö med sjöar i vardera änden, åtskilda av klubbhuset och en intressant klippig del som sträcker sig ut från bergskedjan.

Palm Hills är kantad med hundratals palmer och har gott om backar, därav namnet Palm Hills. Tusentals färgglada buskar och andra planteringar lägger grunden till den naturliga skönheten och de sista nio hålen som spelas på toppen av berget och erbjuder en fantastisk panorama utsikt över Thailändska gulfen och Hua Hin

.
Bilder från Palm Hills Golf Club och Residence


Springfield Royal Country Club

FAKTA
Avstånd från Hua Hin
Öppen
Golf bil att hyra
Klubbor/skor att hyra
Längd
Banarkitekt
ca 25 minuter
Alla dagar
Ja, 750 THB
Ja, 600 THB
27 hål, 7043 Yards
Jack Nicklaus
Springfield Royal Country Club
Jack Nicklaus har utformat Springfield Golf Course och är rankad som en av de bästa golfbanorna i Hua Hin (och troligen den som hålls i det mest stabila skick året runt). Det avser även greenerna som är snabba men alltid ärliga.

Springfield har utformats för att möta de höga krav som ställs på en mästerskapsbana men som ändå förblir en trevlig utmaning för golfare på alla nivåer. Varje hål har minst fem tee att spela från, men bara de modiga och de som regelbundet svingar klubborna vågar sig på svart tee. Vattenhinder kommer regelbundet i spel och varje hål har sin egna individuella utmaning och karaktär som kräver finess. Att hålla tungan rätt i mun på utslagen krävs på alla hål eftersom fairways flankeras av en rad kullar med en skog av små träd.

Springfield erbjuder första klassens faciliteter utöver banan. Klubbhuset byggdes i ett högt läge som kommer att lämna dig med ett bestående intryck. Interiören är vackert klar i polerad marmor och granit med en beskrivande känsla av överflöd. Omklädningsrummen, även de utmärkta (med en bar inne i omklädningsrummet). På Springfield har man lagt ner möda på att utbilda sina caddies vilket ökar njutningen av upplevelsen att spela Springfield.

Springfield öppnade ytterligare 9 hål för spel 2005, som ritats av prisbelönta banarkitekterna Lee Schmidt och Brain Curley. Dessa nio anses av många som en ännu större utmaning mot de som ursprungligen ritades av Jack Nicklaus.

.
Bilder från Springfield Royal Country Club
Se nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Golf hotell i HuaHin
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin


1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.


 
Exklusiva Lyx Resort
1.


Mer bilder från Hua Hin
kommerBookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: