Hua Hin Beach

FAKTA
Invånarantal
Strandens längd
Långgrund strand
Barnvänligt
Shopping
7-Eleven
Liten affär, butik
Shopping center
ATM
McDonald's
Burger King
Antal hotell att boka
Avstånd flygplats
HuaHin Stadskarta
85 000 på 911 km²
6 Km
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja, många
Ja
Ja
20 St
xx Km Karta
Hua Hin Stad map, karta


Stranden Hua Hin
Det finns totalt fem lokala stränder som du kan kavla ut ditt badlakan på i Hua Hin. Den största av dem, huvudstranden, Hua Hin Beach, är centralt belägen till de flesta av hotellen och restaurangerna och därför också den mest besökta. Stranden sträcker sig nästan 7 kilometer från centrum till Khao Takiab (ap-berget). Här rycker de dig på 100 sköna Baht för solstolen, i gengäld håller restaurangerna förhållandevis låga priser på mat. En kyckling med blandade grönsaker i sötsur sås kostar 70 Baht. Stranden har de flesta aktiviteter du kan tänka dig, allt från att rida häst till att prova på sporten Kiting (typ att surfa med hjälp av en fallskärm). Med strandens längd finns det en plats för alla. Vill du chilla under en palm i någorlunda avskildhet eller söker du en tillbakalutad atmosfär i solstolar med närhet till en reggaebar där livemusik tar vid på eftermiddagen/kväll finns ett par sköna ställen att välja på samt att det utanför de flesta hotell/resorter finns en eller ett par mindre restauranger med tillhörande solstolar. Sanden på den övre platån är mjuk och fin medan den som vattnet når är av mer fast och mörkare karaktär.
Restauranger/Nattliv
Det här är stadens första stora shoppingcenter och underhållnings centrum. Här finns varumärken som Lewis, Adidas och andra kända "brands". Ett skäl utöver shopping och bra restauranger att besökaMarket Village är biografen "Major Cineplex" och saluhallen. Det är luftkonditionerat och det finns ett rimligt utbud av mode och kända varumärken, allt fördelat över tre våningar. Här hittar du även Home-Pro och Tesco Lotus.
Öppettider: 10:00 till 22:00
Adress: Petchakasem Road efter soi 88.


Shopping
Hela Hua Hin är ett inferno av shopping. Gallerior, nattmarknader och mindre stånd och butiker finns överallt. Den mest kända ska väl ändå sägas är Night Market, en oändlig gata med allehanda butiker och varor att frossa i för den som önskar. Öppet på kvällarna då både lokal befolkning och turister invaderar. Under helgerna kan det till och med vara svårt att ta sig fram. Men, när det känns som jobbigast viker man av till någon av alla de restauranger som finns längs med gatan, sea-food, thai, pannkakor och allt övrigt, bara att välja. Efter middagen orkar man om inte annat i alla fall ta sig tillbaks till hotellet med alla nya fynd under armen. Ett evenemang som du kan återvända till mer än en gång.

Hua Hin nattmarknad
Hua Hin Nattmarknad En trevlig och betydlig lugnare nattmarknad än i Bangkok. En platser många besökte varje kväll. Det finns många små restaurangen intill nattmarknaden. Marknaden öppen varje veckodag. 17:00 till ca 24.00.Aktiviteter
Hua Hin Beach har de flesta olika aktiviteter att välja mellan under en dag på stranden! Förutom sol och bad kan du hoppa upp på en jetskii eller varför inte prova att rida. Pong som vi träffade berättar att det kostar 400 för en halvtimme och 800 Baht för en timme. Han tittade på mig och granskade mina 89 kilo och försäkrade att de lite mindre hästarna som finns på stranden är av det starkaste slaget, "Thailand horses are strong"! För dig som vill ta det lite lugnare ska passa på att hyra en kajak. På stranden hittar du även Kite Boarding Asia (KBA) där du kan ta kite-boarding lektioner, testa på vindsurfing eller wakeboarding. Ca 3.000 kr kostar en tredagars kurs i kite boarding. De finns på fyra olika ställen längs med stranden. Sen har vi naturligtvis golfen som är riktigt bra i området, åtta banor av internationell hög klass.


Golf
Golfen i området runt Hua Hin/Cha Am är något utöver det vanliga. Med nio banor av riktigt hög internationell standard måste det sägas att detta är platsen för dig som gillar golf. Tillgängligheten är hög då de flesta banor ligger inom en kort bilresa bort. Hua Hin Royal Golf ligger mitt i city, på andra sidan järnvägen om du vill börja svinga direkt efter att du klivit av tåget. En annan skön bana är Black Mountain som ligger ca 10 kilometer upp i bergen. Banan har svensk ägare och drivs i svensk regi med en ny kökschef från Norge. Anders från Sverige som tidigare arbetade som kökschef har nästlat sig ner till staden i Hua Hin för att prova på arbetsmiljön på mer "turistbefolkade" områden.Snorkling
Att snorkla vid stranden är ingen hit. Åk istället ut till närbelägna ön Koh Thalu, en privatägd ö som ligger ca 30 minuters båtresa från Bangsaphan utanför Hua Hin. Det finns ett par resorter på ön, bland annat Koh Talu Resort där du kan bo för runt 600 kr/natt. En underbart vacker ö som erbjuder bra möjligheter för att snorkla eller att fiska, dyka, paddla kajak, segla, klättra eller bara koppla av i en drömtillvaro med bländande vita stränder och smaragdgrönt vatten.Att bo här
Hua Hin är Thailands första turistdestination och det finns en uppsjö av hotell och resorter att välja på. Mitt i centrum där du har nära till allt från restauranger, stranden och shopping är det naturligt lite dyrare än om du väljer att bo i utkanten. Samtidigt är "taxi-verksamheten" väl utbyggd och det är lätt att ta sig runt. 100 Baht kostar resan och det är svårt om inte omöjligt att pruta på det priset. Tar du dig ett par kilometer söder om Hua Hin mot Soi 67 kan du hitta ett stort rum för två under 700 Baht/natt. Liknande rum i centrum kostar runt 1.500 Baht.


Ta sig hit
Ett skönt sätt att resa på till Hua Hin är att ta tåget från Hua Lamphong Station i Bangkok. Det är enkelt, billigt och du får se vad naturen har att erbjuda på vägen. Resan tar runt 4 timmar och kostar ca 200 Baht/person. Vill du sitta mer bekvämt i luftkonditionerade utrymmen får du lägga till tre hundra. Under resan kommer du att erbjudas det mesta i matväg. Försäljare finns på tågen samt att det hoppar på nya vid stationerna som du passerar. Våga prova vad de har att erbjuda. Ett annat sätt är att resa är med buss, det går något snabbare (3-3,5 tim) och är även billigare, ca 150 Baht. Med taxi från flygplatsen kostar resan runt 2.000 Baht, minibuss ca 2,500-3,000 Baht.


Berätta mer om stranden
Hua Hin är Thailands första semester ort. Förklaringen till dess popularitet ligger dels i de sköna stränderna men även i att kungafamiljen länge haft sitt sommar residens och även nu har sitt boende på orten. Fortfarande ser vi spår från den forna tiden då kungligheter med sällskap reste med tåg till Hua Hin, den gamla vänthallen står fortfarande och glänser, även om den idag inte längre används. Istället har den blivit den mest fotograferade byggnaden på orten. Det verkar som att har du inte fotats framför vänthallen har du inte varit i Hua Hin!


Vi reser vidare till nästa strand norrut Cha Am Beach, Söderut Takiab Beach.


Se nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Mest bokade hotellen
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin

 
Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   

1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.


 
Exklusiva Lyx Resort
1.


Mer bilder från Hua Hin
kommerBookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: