ÖarKoh Talu
Norr om Phangan och Koh Tao, nära Hua Hin, ligger den lilla ön Koh Talu. Ön är relativt oupptäckt och därför är det lätt att koppla av alla tankar och bara ta det lugnt. Det är lätt att hitta en bra plats att kavla ut badlakanet på och du slipper samtidigt bli störd av försäljare som i vanliga fall spatserar runt på mer turisttäta orter. En promenad längs de härligt vita sandstränderna och det klarblåa vattnet bringar fram paradiskänslan i hela kroppen. Så här ska ledigheten avnjutas! Koh Talu är även en perfekt destination för dig som gillar att dyka. Det finns ett par olika dyksiter som ligger på den västra sidan av ön. Den ena på 12 meters djup medan Coral gardens har ett djup runt 6-8 meter. Sikten oftast god, upp till 10 meter.

Även snorkling runt ön är häftig! Korallrevet ligger inte alltför långt ut från stranden vilket innebär att du enkelt når det då det är rätt grunt. Upptäck alla roliga fiskar och häftiga korallrev som havet har att erbjuda! Söker du ett aktivt nattliv ska Talu inte vara förstahandsvalet, inte det andra eller tredje heller för den delen. På Koh Talu härskar lugnet!

Ta dig hit: Befinner du dig på fastlandet, i närheten av Hua Hin, tar du dig till Koh Talu med båt från staden Bangsaphan som ligger en bit söder om Hua Hin. Båtresan tar cirka 30 minuter från fastlandet till ön.

Boende: Boendemöjligheterna på Koh Talu är inte så stora, men det finns något enstaka hotell där ni kan spendera natten på. Koh Talu Island Resort erbjuder ett bra boende från cirka 300 kr/natt och uppåt. Här kan du njuta av en härlig massage, ta någonting att äta i restaurangen eller varför inte hyra en kajak eller en cykel för att utforska ön ytterligare!


Koh Samui
Koh Samui är näst största ön i Thailand efter Phuket och har under lång tid varit en populär destination för oss svenskar. Underbart kritvita sandstränder och kristallklart vatten kombinerat med en vacker natur har gjort att vi tagit ön till oss. Oberoende av vad du söker, lugn och ro eller mer liv och rörelse hittar du det på Samui. Det finns ett brett utbud av olika aktiviteter, äventyr, dykning, pulserande nattliv och shopping. Även golfen har fått sig en extra skjuts under senare år då det ploppat upp ett par nya anläggningar.

Stränderna vi helst kavlar ut6 våra badlakan på är; Chaweng, Chaweng Noi, Lamai, Bo Phut och Maenam Beach. De populäraste stränderna finns på öns norra och östra sida. Boende hittar du från enkla bungalows till exklusiva femstjärniga resorter och allt däremellan, valet är ditt. Restaurangerna har anpassat maten efter den breda publiken men fokus ligger fortfarande på fisk och skaldjur och serveras nyfångad varje dag.

Det finns också mycket att se på ön som passar både vuxna och barnfamiljen. Vattenfall, tempel, oförstörd natur, akvarium och ett tiger Zoo. Dessutom kan du besöka en ap-teater, orm och krokodilfarm för att nämna några. Bullfighting arrangeras några gånger om året på Samui och kan vara värt att se. Stora prissummor till segrande tjurens ägare utbetalas och är framför allt ett evenemang som lokalborna hittar till. Passa på att göra en utflykt till någon av de närliggande grannöarna. Koh Tao (sköldpadds-ön) är paradiset för de med dykintresse och huserade en gång i tiden ett fängelse, Thailands Alcatraz, det du!

Läs mer om Koh Samui här: www.kosamuihotell.com
Koh Tao
Koh Tao kallas fortfarande ibland för “Turtle Island”, sköldpadds-ön för att formen av ön en gång i tiden ansågs påminna om en sköldpadda. En gång i tiden häckade även jätte-sköldpaddorna här, men idag har turisterna tagit över Koh Tao som häckningsplats. Koh Tao ligger ungefär 70 km från fastlandet och användes som fängelse, 1933 till 1947 (för politiska fångar från "Bowaradech upproret"). Med sitt isolerade läge i thailändska golfen var det den perfekta platsen att förvara fångar på, Thailands “Alcatraz”! När fängelset avvecklats kom bofasta från Samui och Phangan för att fiska och passade på att bosätta sig på ön och skörda kokosnötter som växte där. Koh Tao har fått ett gott rykte för sin naturliga 
skönhet samt sitt rika liv under vattenytan med korallrev och tropiska stränder. Idag är Koh Tao en välbesökt ö för många dykare, men även för många som bara vill lata sig på någon av öns alla sköna stränder. 

Till de mest kända stränderna hör Haad Sai Ree, Mae Haad Beach och Ao Chalok Ban Kao, men Hat Sai Ree är utan tvekan den största turiststranden och ligger nära huvudpiren, Mae Haad på öns västra sida. Många av de mindre stränderna är svåra att nå landvägen men nås med longtailbåt!

Mae Haad är hamnstaden som alla turister anländer till. Båtar från fastlandet eller från grannöarna trafikerar regelbundet Koh Tao. Mae Had är också den bästa platsen på ön för dig som vill shoppa på ön. Förutom butiker finns även apotek, en hel del dykfirmor, matställen, internetcaféer, 7-Eleven, frisör och massageställen. Även Ao Chalok har under senare år ökat i popularitet. Det har byggts fler anläggningar, butiker och restauranger men fortfarande inget överflöd. Det största utbudet hittar du fortfarande i Sairee och Mae Haad som de flesta åker till för att ta del av restauranger och barer.

Läs mer om Koh Tao här: www.kotaoguiden.se
Koh Phangan
Ungdomar och droger som dansar till tung Techno musik på Koh Phangan existerar, det ska medges! Men det finns en annan sida av ön också. Barnvänliga stränder, lyxigt boende och bra snorkelvatten. Stränder sträcker sig som ett pärlband runt hela ön och är till antalet en bra bit över 20 st! Koh Phangan fortfarande ses som en av de mest prisvärda öarna i Thailand att besöka och har under senare år ökat stort bland barnfamiljerna. Det finns även billigt boende nära vattnet samt prisvärda restauranger att äta på.

Det sägs att Koh Phangan ligger tio år efter Koh Samui i sin utveckling och det har skapat en plats som är mer pittoresk i jämförelse. Den populärsate turiststranden är Had Rin som är är välbesökt under “full måne nätter” men är värd ditt besök även resten av månaden för sitt kaotiska virrvarr av barer, klubbar, restauranger och butiker med olika hantverk. Outvecklade orörda stränder där endast en handfull bungalows stör freden. Den mest exklusiva stränderna är Thong Naipan Beach tack vare öns lyxigaste resort Santhiya Resort and Spa och Panviman.

Koh Phangan ligger i sydöstra Thailand, mellan de populära öarna Samui och Tao. Tar du båten till Phangan från Samui tar det ungefär 45 minuter och ytterligare 90 minuter till Koh Tao. Thong Sala anses vara öns "huvudstad" och platsen dit de flesta kommer eftersom den stora hamnen finns här. Runt ön finns ett pärlband av fantastiska stränder, de flesta når du via den nyanlagda betongvägen medan andra endast nås från vattnet med båt. Namnet Phangan kommer från ordet "Ngan" som betyder "sand dyn".

Vi har över 85 prisvärda resorter/hotell att erbjuda på ön.

Läs mer om Koh Phangan här: www.kophanganguiden.se


Se nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Mest bokade hotellen
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin


1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.


 
Exklusiva Lyx Resort
1.


Mer bilder från Hua Hin
kommerBookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: