Shopping, Marknader & Gallerior i Hua Hin

Hua Hin med dess omgivningar har underbara platser att shoppa på och här hittar du nästan alla av Thailands traditionella hantverk. Dessutom har staden blivit ett centrum för samtida konst med flera små gallerier. Här finns verk av lokala konstnärer till rimliga priser. En oljemålning går att rulla ihop och ta med som handbagage. Har du några extra dagar på dig kan du få ditt specifika motiv målat i olja till en beskedlig kostnad. Skulle du vara på jakt efter något att glänsa lite extra i till middagen kan du beställa en kostym eller klänning, det finns horder av skräddare på hotellen och andra platser i staden som kommer att uppfylla alla dina önskemål. Ett tips är att inte försöka få den färdig på 24 timmar! Det går men kan bli en dyrköpt affär. Se till att du har tid med måttagningar och ändringar. Betala inte för något du inte provat eller du inte sett (inslaget).

Det finns också många ställen att handla handväskor, solglasögon, glasögon, smycken eller konfektion på. Glöm inte att precis som på de flesta andra ställen i Thailand är det ett köpslående om det slutgiltiga priset, du kommer att uppnå de bästa priserna genom att göra det med en vänlig inställning och ett varmt leende. Pruta bara på en vara om du har för avsikt att köpa den.
Hua Hin Market Village
Det här är stadens första stora shoppingcenter och underhållnings centrum. Här finns varumärken som Lewis, Adidas och andra kända "brands". Ett skäl utöver shopping och bra restauranger att besökaMarket Village är biografen "Major Cineplex" och saluhallen. Det är luftkonditionerat och det finns ett rimligt utbud av mode och kända varumärken, allt fördelat över tre våningar. Här hittar du även Home-Pro och Tesco Lotus.
Öppettider: 10:00 till 22:00
Adress: Petchakasem Road efter soi 88.

Hua Hin nattmarknad

Ett av områdets främsta attraktioner är "Night Market" som äger rum varje kväll från 18:30 till sent. Även om den främst var tänkt som ett ställe att äta på är Hua Hins nattmarknad och angränsande Night Plaza alltid ett bra ställe att shoppa loss på tillsammans med lokalborna. Du hittar lokalt tillverkade hantverk från skalen till kokosnötter till snidat trä som torkad fisk och mängder av kläder, väskor och bijoutterier. Här finns något för för de flesta smakinriktningar. Den perfekta platsen även för dig som bara vill gå omkring en stund, titta på människor och slå dig ner en stund för en matbit eller en kall dryck.
Öppet: Från 18.30 till sent
Adress: Intill Dechanuchit Road, strax väster om Phetchakasem Road

Pae marknaden
En marknad som hålls på tisdagar och som du hittar i närheten av drivingrangen på Royal Hua Hin Golf Club. Här kan du se lokalbefolkningen handla nästan vad som helst på denna en-gång-i-veckan marknad. Den är rolig och erbjuder en bit av det thailändska livet som många besökare till Thailand ofta missar. Utmärkt plats om du letar efter thailändska prydnadssaker och lokalt tillverkade hantverk.
Öppettider: tisdagar 17:00 till 22:00
Adress: Slutet av Canal Road

Den stora marknaden
En populär plats bland thailändare. Som besökare kanske du inte hänförs av utbudet men återigen en riktigt bra plats för dig som vill umgås med lokalbor och uppleva det fenomen som marknader i sig är i Thailand. Här finns kläder, DVD filmer och mat, så mycket du orkar. Lokalborna samlas, äter, umgås och shoppar, allt fördelat på ungefär lika delar. Marknaden har fått sitt namn på grund av sitt läge, mittemot Grand Hotel. Det finns även ett utbud av sällskapsdjur som barnen med säkerhet kommer att bli förtjusta i. Vem kan motstå en 10 veckor gammal hundvalp? Naturligtvis lämnar man marknaden utan hundvalp, alla försök att smuggla hundvalpar hem till Sverige genom tullen kommer att sluta illa varför det inte är att rekommendera!
Öppettider: 18:00 till 23:00
Adress: Mellan Grand Hotel och Sao Paulo Hospital på Petchakasem Road


Shopping på stranden
Beachside shopping i Hua Hin består till största del av saronger och hattar samt andra sköna saker att ha till stranden. Det går naturligtvis att göra fynd men handla inte första dagen för att hitta ditt överkast några hundralappar billigare i "dyra" affären. Läs på förs i butikerna så vet du hur mycket det går att pruta! Det du inte ska glömma bort att handla på stranden är, mat, frukt och annat som gör livet värt att leva. Till exempel en skön massage under en palm eller solparasoll.


Hua Hin Arts & Crafts Centre
Med sina lokaler belägna i ett typisk gammaldags hus på Naepkhehat Road, har Crafts Centre en privat samling av samtida verk av många thailändska konstnärer. Allt från målningar, skulpturer och lokala hantverk till vackert restaurerade antika möbler och historiska bilder från Hua Hins ärorika förflutna.
Adress: Soi Mooban Noi, Nongplub Road.


Paa Furniture
Har du lite plats över i handbagaget och vill ta med dig något inredning/dekorations föremål till hemmet i Sverige kan du ta en sväng förbi Paa Furniture. Här finns det mesta och lite till. Buddhafigurer, möbler och andra dekorativa föremål. Det är så mycket prylar att man inte ser skogen för alla träd. Skulle du fastna för ett föremål som inte får plats i resväskan har de även service för hemtransport av det inhandlade.
Adress: 77 Phetchakasem Road, mittemot busstationen


Hua Hin Cheese Factory
Den här ostfabriken kanske inte ska nämnas under shopping. Men för dig som ändå vill göra ett besök på platsen där de tillverkar ost till de främsta hotellen på orten ska bege dig till Soi 10 i staden. Idén med "lättost" kommer ursprungligen från Max Mazzalai, en italiensk ost expert som förvärvat sina kunskaper i ost genom generationer i familjen. All ost är nämligen tillverkad med lättmjölk vilket gör hela skillnaden så att du slipper drabbas av dåligt samvete efter en ostfest.
Öppettider: 09:00-17:00
Adress: Hua Hin Soi 10

Bra att veta!

Pruta
I Thailand förväntas det att du ska förhandla om priset på en vara, att pruta. Det gäller inte på de större varuhusen där priserna oftast är fasta (försök istället få med ett tillbehör om du anser att ditt inköp är av betydande karaktär).
Ofta kan det ursprungliga priset vara flera gånger högre än det som försäljaren till slut accepterar. När ni väl kommit överens om varans pris ses det som mycket ohövligt att inte slutföra affären, pruta bara om du har för avsikt att köpa en produkt.

Se upp för
Se upp för svartabörshajar, taxi/tuk tuk förare eller vänliga främlingar som erbjuder sig att ta dig olika shoppingställen. I de flesta fall handlar det om att de får en provision för kunder de kommer med och du förlorar en massa tid onödigt.

VAT Refund (få tillbaka moms)
Som turist har du rätt att få tillbaka moms som du betalar i Thailand (7%). Gäller på ställen som har “VAT REFUND” oftast på större varuhus och deras butiker. Ett par av kraven är att butiken har en ansökningsblankett som du måste fylla i på plats (medtag pass), det andra är att beloppet måste överskrida 2.000 Baht/vara och uppgå till minst 5.000 Baht totalt vid ansökningstillfället. Momsen får du sedan tillbaks innan du reser hem på flygplatsen, eller insatt på ditt kontokort. Ibland kan man lyckas pruta bort de sju procenten redan i butik. Fråga, det skadar inte!

Hua Hin shopping

1Se nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Mest bokade hotellen
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin


1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.


 
Exklusiva Lyx Resort
1.


Mer bilder från Hua Hin
kommerBookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: