Tips till barnfamiljerElefant Trekking
På många ställen i Hua Hin kan du uppleva en djungelpromenad på elefantryggen. Uppåt i bergen finns ett sjukhus för elefanter, Hutsadin Elephant Foundation. De tar även hand om elefanter som kommit på glid i samhället, de djur som ägarna inte sköter om ordentligt eller av annan anledning inte får den skötsel de behöver. Under senare tid har man förbjudit turister att mata elefanter på gatan i Hua Hn. Upptäcks du med att mata en elefant kan du delges ett bötesbelopp om 10.000 Baht, det har redan inträffat ett flertal gånger. Hutsadin Elefant Foundation är en frivillig organisation som startades av tre lokala affärsmän för att rädda utsatta och övergivna elefanter, men även att ta hand om dem som gjort sitt på arbetsmarknaden eller de som av annan anledning blivit oförmögna att arbeta.

På "elefantlägret" kan du se hur man sköter om de skadade elefanterna samt hur de lever ett behagligt liv i sin ålderdom. Vill ni göra en utflykt på elefantryggen finns det möjlighet att göra detta på plats. Hutsadin drivs som en icke vinstgivande organisation och hela överskottet går oavkortat till elefanterna och deras välfärd och omvårdnad samt mediciner. På plats finns totalt 11 st elefantskötare "Mahouter" samt 7 andra som hjälper till med allt omkring. Ett bra initiativ som vi som besöker Hua Hin kan vara med och stötta, besök dem du med!
Öppettider: 08.00 - 17.00 alla dagar.
Adress: Följ skyltarna till Black Mountain och du hittar dem på höger sida innan du når krönet på backen.På hästryggen längs med stranden
En skön tur på hästryggen kanske inte passar alla barn men faktum är att det kommit att bli en otroligt populär aktivitet på stränderna runt om Hua Hin. Pong som vi träffade på stranden (hästägare) berättar att det kostar 400 Baht för en halvtimme och 800 Baht för en timme. Han tittade på mig och granskade mina 89 kilo och försäkrade att de lite mindre hästarna som finns på stranden är av det starkaste slaget, "Thailand horses are strong"!
Man får tycka vad man vill om hästarna som ofta framförs under vilda former, och när det är trångt på stranden kan man till och med känna att det föreligger en viss fara. Barnen ser i alla fall ut att gilla det och spektaklet växer år för år. Hästarna hittar du överallt på stranden och med fördel vid anslutning till stranden från staden. Där kan det till och med var trångt att ta sig förbi hästarna och de påstridiga ägarna som anser att du bara måste rida idag!Khao Sam Roi Yot National Park
Parken ligger ca 50 km söder om Hua Hin vars namn betyder "300 bergstoppar". Parken innehåller savann-liknande slätter och branta kalkstensklippor som går ner mot havet. Vid några av slätterna har det nyligen grävts dammar för räkodlingar vilket är förbjudet. Men parken ger fortfarande en rik naturupplevelse med en hel del djur titta på samt även flera sällsynta arter. Flera av grottorna i parken är värda ett besök.


Kaeng Krachan National Park
Kaeng Krachan är Thailands största nationalpark och täcker omkring 3000 kvadratkilometer, nästan halva Petburi provinsen. Parken har några av de tyngsta monsunregnen i hela Thailand vilket gör regnskogen mycket tät på sina ställen. Det finns också savann-liknande gräsmarker, berg, branta klippor, grottor, vattenfall och två floder som lämpar sig för extra bra för till exempel rafting. Djur som lever i parken omfattar vilda elefanter, hjortar, tigrar, björnar, och Gibbonapor. Parken är idealisk för vandring och camping. En resort finns som erbjuder boende på flottor "Floatel" på La-U Reservoir.Pa La-U Waterfall
En utflykt till Pa La-U vattenfall är ett måste för varje besökare till Hua Hin och Cha-am. Den ligger ca 70 km väster om Hua Hin. Det finns många lokala researrangörer som erbjuder resor till vattenfallet och det kan bli ganska trångt under helgerna. Parken är ett av de största i Thailand och ligger i direkt anslutning till burmesiska gränsen. Det är en fantastiskt vacker plats att besöka med härliga landskap och berg.

Vattenfallet har 16 steg, vilket gör den till en av de högsta i Thailand och de som tar sig hela vägen till toppen kommer att belönas med fantastisk utsikt över Thailand och mot Burma. Det skall dock nämnas att efter den tredje etappen blir det mer besvärligt att ta sig fram.

Den tredje etappen har en stor, djup pool som de flesta besökare gärna tillbringar lite tid i. Vattnet är alltid kallt och uppfriskande och det finns gott om stora fiskar som simmar runt om dig. Men kom ihåg, inget fiske då det är en nationalpark och att fiska är förbjudet! Beroende på säsong svärmar det av fjärilar i området.

Den omgivande skogen är över 1.000 år gammal och det finns en god chans att se vilda djur, särskilt Gibbonapor (som du säkerligen kommer att höra) samt att det finns en del sällsynta fågelarter här.

Vattenfallet kan besökas året runt men är bäst att uppleva i slutet av regnperioden eller direkt efter då vattennivån är som högst, mellan juli-november.Gokart i Hua Hin
Go Kart Hua Hin är en av de bästa Go Kart banorna i Thailand. Ligger cirka xx norr om Hua Hin. Åk mot Hua Hin Airport ok 50 meter efter avfarten till flygplatsen på vänster sida ligger gokart banan.

Go Kart bilar: Senior Karts drivs med 13 hk, har en hastighet på på ca 70 kilometer i timmen.
Go Kart bilar: Junior Karts 6,5 hk til ungdomar och mindre vuxna för att testa på.

Priser: 6,5 hk Junior Karts. 400 (80 Kr) Baht för 10 minuter eller 900 Baht (Super Saver) för 26 minuter.
Priser: 13 hk Junior Karts. 500 (100 Kr) Baht för 10 minuter eller 1000 Baht (Super Saver) för 26 minuter.

Läs mer på
www.gokarthuahin.comSe nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Mest bokade hotellen
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin


1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.Bookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: