Utflykter, tempel i Hua Hin
Hua Hin
Wat Khao Takiab - Monkey Mountain, även kallat för "Chopstick Mountain"
Apor och apor, apor så långt ögat kan nå! Monkey Mountain i Hua Hin eller Takiab Mountain (apberget) som den egentligen heter, själva berget alltså är belägrat av apor och de som till stor del tar hand om dem, de lokala munkarna. De har sitt hem högst upp på berget i Wat Takiab. Som vanligt när det gäller apor ska du vara försiktig. De kan vara lite väl ivriga i sin jakt på föda och interna tvister gör att de alltid är på sin vakt och därför ibland kan reagera aggressivt för att få det de är ute efter. Att mata aporna bör därför ske med stor försiktighet. Även om de oftast är fredliga mot människor är de fortfarande djur och de konkurrerar om maten som alla andra djur som lever i grupp. När de kommer i grupper om nästan hundra stycken står du dig slätt och bör backa och ge den det de vill
Lämna heller inte något av värde framme, en väska på motorhuven rycker de och tömmer blixtsnabbt för att aldrig mer återvända med din plånbok med hela reskassan!.


Utsikten
Panoramautsikten från berget över Hua Hin stranden är fantastisk. Den här vyn erbjuds du bara härifrån och har du glömt kameran hemma får du skylla dig själv. Den bästa kameravinkeln är nog från parkeringens yttersta kant. Men återigen kommer du att möta på aporna som kommer för att kontrollera om det finns något av värde eller att äta, lämna inga värdeföremål framme!
Templet - Wat Khao Takiab
Till toppen av templet räknade jag till 112 trappsteg, det kan vara en felaktig summering då jag var tvungen att stanna ett par gånger på vägen för att kippa efter luft. De där trappstegen kan sin sak, de suger helt enkelt musten ur dig och förmågan att räkna, om du nu kunde det innan. Wat Khao Takiab har en viktig relik som tros vara en tand av Buddha själv, vilket gör detta till en mycket viktig plats för buddhisterna. För en turist kan det dock vara mer intressant att klättra upp och uppleva utsikten från toppen av templets entré. Snälla, försök dig inte på denna klättring om du har hjärtfel eller andra allvarliga medicinska problem!


Wat Huay Monkol
Vi besökte Wat Huay Mongkol buddistiska tempel som ligger ca 16km väster om Hua Hin, samma väg som till Pala-U waterfall och Black Mountain Golf Club (det finns gott om vägskyltar som kommer att leda dig dit). Det hela handlar om ett gigantiskt område där du matar enorma fiskar i ena änden för att klättra upp till Thailands största staty av Luang Por Tuad, sittande i meditations position, i den andra änden. Överallt kan du se thailändare be en bön, klistra guld på buddhastatyer, skänka en slant eller kasta mynt i munnen på den flerhövdade elefanten som står precis nedanför statyn av Luang Por Tuad. Träffar du gapet och lyckas få slanten att liga kvar väntar dig lycka och framgång. Luang Por Tuadstatyn i sig är 10 meter bred och nästan 15 meter hög placerad på toppen till ett enormt podium som omges av ett underbart grönskande landskap.

Luang Phor Tuad var en legendarisk thailändsk munk, otroligt populära i södra Thailand och thailändare vallfärdar till denna viktiga plats för Buddhister från hela landet. Under helger kan det vara riktigt trångt varför ett tidigt besök kan vara på sin plats för att undvika de största folksamlingarna. Den stora Buddhastatyn beställdes ursprungligen av Drottning Sirikit av Thailand till Wat Huay Mongkol.

Klädsel: Långbyxor eller lång kjol och inga toppar eller undertröjor för kungliga palatset och tempel (kläderna skall täcka axlarna).
Ta med dig följande: Rikligt med vatten, hatt för solen, solglasögon och kamera. Pellets att mata fiskarna med finns att köpa på plats, akta fingrarna då fiskarna tuggar i sig allt urskillningslöst!Wat Hua Hin
Det finns flera tempel i och omkring Hua Hin. En av de viktigaste är Wat Hua Hin som ligger i centrum av staden. Detta stora komplex är hem för många munkar som kan ses samla allmosor i gryningen.


Royal Palace
The Kings Palace i Hua Hin - Klai Kangwon (långt från alla bekymmer) är nu endast tillgängligt för speciellt inbjudna besökare. Men palatset för Rama Vl norr om Hua Hin är öppen för allmänheten. Väl värt en titt och ståtar med imponerande trädgårdar och pagoder mot stranden. Det har återställts till sin forna glans och har den längsta gyllene teakpalatset i världen.
Se nya videoklipp från Hua Hin


Filmer från Hua Hin kommer snart.


 
Mest bokade hotellen
1. Inga hotell att boka här

Visa fler hotell från Hua Hin


1

1
Karta hotell över Hua Hin

Visa hotell karta 
Budget hotell & Resort
1.


 
Exklusiva Lyx Resort
1.


Mer bilder från Hua Hin
kommerBookmark and Share© 2007 - huahinguiden.se | www.huahinguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: